Четири фирми предлагат договори на тютюнопроизводителите в Сандански
Четири фирми предлагат договори на тютюнопроизводителите в Сандански / netinfo
В “Лийв Табако-А. Михайлидис АД - Сандански" ще проведе среща с тютюнопроизводители от общината, които желаят да сключат договори за изкупуване на тютюн, съобщи Общинската служба по земеделие. Това съобщиха от Общинска администрация - Сандански.

Квотата тази година ще бъде достатъчна, за да задоволи желанието на всички земеделци, които се занимават с тютюнопроизводство, съобщават още от Общината. Срещата ще се състои в 9.00 часа.

Четири са фирмите, които ще отправят офертите си към тютюнопроизводителите в района на Сандански.

"Лийв тобако А. Михайлидис АД - Сандански стана собственик на "Сандански БТ" на 15 февруари 2007 г. Гръцката компания купи дела от 99.94% на "Булгартабак холдинг" в тютюневата фабрика за 2.3 млн. лв. "Сандански БТ" бе продадена след публично оповестен конкурс, като интерес към продажбата прояви само гръцката компания.

Оборудването на предприятието включва 18 линии за сортировка, четири смесителя за тютюневи листа, пет тонгопълначни машини и седем ферментационни камери. Предприятието обработва ориенталски тютюн, произход Мелник. Дружеството разполага и с голяма складова площ. Капацитетът му е 2500 тона годишно.

"Лийв тобако А. Михайлидис", която се занимава с преработката на тютюн в Гърция и присъства в България, е един от големите търговци на тютюн наред със "Сокотаб България" и "Алайънс Уан България", уточнява Югозападна информационна агенция.