Червен доктор оздравява благоевградската болница
Червен доктор оздравява благоевградската болница / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Черввен доктор оздравява благоевградската болница
54596
Черввен доктор оздравява благоевградската болница
  • Черввен доктор оздравява благоевградската болница

През последните 6 години Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград върви надолу във финансово отношение, и не само,  заяви на пресконференция общинският председател на БСП д-р Владимир Пандев, който е съветник в Комисията по здравеопазване в Общинския съвет.

Само  за първото тримесичие МБАЛ-Благоевград е на минус 100 000 лева, посочи той. Според д-р Пандев още по-тревожно е, че намалява пациентопотока-около 400 пациенти годишно по-малко се лекуват в областната болница. Въпреки мрачната картина, която очерта червеният съветник, той е оптимист за бъдещето на най-голямото лечебно заведение в Югозападна България, тъй като по думите му в него работят доказани професионалисти. Според него една работеща антикризисна програма би изправила на крака МБАЛ-Благоевград.

След дадената  диагноза - обострено-хронично управленско безсилие и безхаберие, като бивш управленец на болницата д-р Пандев предписа на болничното ръководство 4 "медицински рецепти"- въвеждане на нови диагностични и лечебни методологии, контрол върху човекопотока чрез въвеждане на единна информационна система, развитие на Медицинския център и  съкращаване на разходите чрез газифициране на 7-те корпуса.

До 13 юни, когато  за изпълнителен директор на МБАЛ - Благоевград бе преизбран д-р Красимир Михайлов,  в обществеността имаше определени очаквания за промяна на ръководния екип в болничното заведение. Това ли е най-доброто кадрово решение, което от ГЕРБ можеха да предложат за управление на болницата, попита д-р Пандев.

Чуйте още в звуковия файл