/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу братя на 35 години и на 29 години за побой на баща им във вилата му, съобщиха от обвинението.

Дядо уби внука си с нож в столицата

Обвиняемите били в обтегнати отношения с баща им  който след развода с майка им се оженил повторно. По време на първия си брак мъжът построил вила, представляваща кафе - аперитив с офиси в местността „Жълтата чешма” в района на село Кочан, община Сатовча. Този имот останал в негова собственост.

На 20 юли 2019 г., бащата посрещал гости на терасата на вилата си, от която имало добър изглед към провеждащия се същия ден традиционен Ваклиновски събор. Седейки на масата с компанията си, той забелязал синовете си.

Предположил, че те са дошли за празненството в в местността „Ливадите“. В следващия момент младите мъже нахлули на терасата, започнали да обиждат втората съпруга на баща си и я съборили на пода. той станал, за да й помогне, но бил пресрещнат от синовете си.

Маскирани нападнаха, биха и вързаха възрастни майка и син в Старозагорско

Двамата няколкократно го ударили от различни страни в областта на лицето, в резултат на което мъжът паднал. Побоят продължил и след това. Свидетел на случващото се намесил, като ги извел през стълбите. Били уведомени служителите на реда, които пристигнали на място.

Пострадалият бил прегледан от лекар, а впоследствие направил изследване в столична болница, което установило наличие на фрактура. От заключението на изготвената по наказателното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените от обвиняемите удари на баща им била причинена средна телесна повреда - счупване на челюст. Освен това пострадалият получил оток, кръвонасядане, кръвоизлив и охлузване в областта на лявото око и охлузвания по тялото.