Близо 600 млн. лева повече са влезли в хазната от внос на храни
Близо 600 млн. лева повече са влезли в хазната от внос на храни / netinfo
Близо 600 млн. лева повече са влезли в хазната от внос на храни
78692
Близо 600 млн. лева повече са влезли в хазната от внос на храни
  • Близо 600 млн. лева повече са влезли в хазната от внос на храни

С близо 600 млн. лева са се увеличили приходите в държавната хазна за половин година от данъци, с които са облoжени вносни храни. Това съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров по време на организиран семинар за директните плащания в Благоевград .

"За голямо количество хранителни продукти, които влизат на българския пазар, вече се плащат необходимите данъци, което означава, че те са чуждите производители са наравно с нашите", каза ресорният зам.- министър. Той подчерта, че в момента се работи по  нов Закон за храните, който ще улесни българските производителите и ще ориентира преработвателите към родните суровини.

В тази връзка Димитров поясни, че предстои да бъде въведено ясно дефиниране на продуктите на пазара. Зам.-министърът каза още, че се работи и в посока създаване на правила, които да гарантират по-справедливо разпределение на средствата, предвидени за тютюнопроизводителите.

Семинарът за директни плащания, който се проведе в Благоевград е част от Национална кампания. Целта е земеделските производители да се запознаят с начина на кандидатстване, условията, на които следва да отговорят, както и дейностите, които трябва да изпълняват и да спазват, за да получат финансово подпомагане по кампанията за директните плащания за тази година. Земеделци от Благоевград и региона проявиха голям интерес към срещата, която се проведе в зала "22-ри септември".