Благоевградски букмейкъри в схема за черно тото
Благоевградски букмейкъри в схема за черно тото / МВР

Благоевградчани, собственици на два букмейкърски пункта за незаконна хазартна дейност, са задържани от криминалистите в Габрово, съобщиха от МВР.

Братята В. М. и С. М., съответно на 28 и 24 години, са обвинени по член 327 от Наказателния кодекс.

По време на специализираната операция антимафиотите от ГД "Борба с организираната престъпност" иззели документи, компютърна конфигурация, маршрутизатор и печатащи устройства. В хода на разследването било установено, че единият хазартен обект на благоевградчаните в Габрово не функционира, а другият развива дейност без разрешения на Държавната комисия по хазарта.

Установени са 12 души, извършвали залагания, иззети са документи, компютърна конфигурация, маршрутизатор и печатащи устройства.

Дейността в двата букмейкърски пункта се осъществявала от братята, сочи МВР. Установена е и схемата - приемане на залози в брой посредством онлайн хазартен оператор. Извършвани са залагания от клиенти на резултати от спортни събития, като са им издавани разписки за транзакции и са изплащани печалби.

С.М. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. За установените нарушения и иззетите вещи са съставени констативен протокол и протокол за изземане от служителите на ДКХ. Действията по разследването продължават.