Благоевград отбеляза двоен празник
Благоевград отбеляза двоен празник / netinfo

Кметът Атанас Камбитов и председателят на ОбС Даниела Савеклиева се включиха в тържествата, посветени на 24 май и официалния празник на Благоевград. Те, заедно с общинари и представители на Областна администрация, изпратиха зрелостниците на НХГ "Св.Св. Кирил и Методий".

В словото си пред абитуриентите Камбитов разказа поучителна история, чрез която пожела на абитуриентите нови хоризонти и мечти, които да им дават сили, защото в навечерието на днешния светъл празник завършващите правят огромна крачка по пътя на живота.

Кметът връчи и грамоти на заслужилите зрелостници, като им пожела на добър час. Отличията са номерирани и ще бъдат подредени в специален архив в благоевградския музей. Тържествената част продължи с поднасяне на цветя на паметника Кирил и Методий пред гимназията.

Ученици, учители, родители и гости, водени от Биг бенд - Благоевград, заедно се отправиха към площад "Георги Измирлиев" за празничния концерт.

Зам.-кметът по хуманитарните дейности Жанета Жикова поздрави жителите на Благоевград със сентенция на Платон: "По-добре да не се родиш, отколкото да останеш необразован".

Концертът бе закрит от Моисей, станал известен с участието си в реалити формат. Той изпълни, популярни хитове и импровизиран бийт-бокс за радост на празнуващите.