Бизнесмени съдят благоевградската митница
Бизнесмени съдят благоевградската митница / Снимка: Дарик - Благоевград

Братята Румен и Димитър Гошеви оспорват в съда наказателно постановление, издадено от началника на благоевградската митница по Закона за акцизните стоки.

Срещу фирмата на търговците - "Братя Гошеви"-ООД, неотдавна бе съставен акт в размер на 2000 лева. В склад на Гошеви, намиращ се "Търговия на едро" в Благоевград, митническите инспектори откриха и конфискуваха в края на миналата година десетки бутилки водка, ром и джин, облепени с фалшиви бандероли.

В искова молба пред съда в Благоевград братята Румен и Димитър Гошеви настояват да бъде отменено наказателното постановление, но двамата не присъстваха в залата и не изпратиха свой защитник по делото днес.

Юристите на благоевградската митническа дирекция изтъкнаха пред магистрата Екатерина Николова, че Гошеви са търгували алкохолни напитки с неистински бандероли. Закононарушението им било доказано след направена експертиза в София, където по безспорен начин било установено, че бандеролите са отпечатани  нелегално и са били с еднакви серийни номера.