Разлог
Разлог / Снимка: Дарик, архив
4-годишно дете, страдащо от редица тежки заболявания като детска церебрална парализа, сърдечна недостатъчност и астма, издъхна в детското отделение на МБАЛ-Разлог. Трагедията се е случила в петък вечерта. Това предизвика напрежение пред здравното заведение, където се събраха близки на момчето от ромската махала в града.

До ексцесии и насилие над медиците не се е стигна заради бързата намеса на полицията. Роднини на починалото дете бяха пред сградата на лечебницата и тази сутрин. От здравното заведение обясниха, че момченцето е било лекувано няколко дни. В петък вечерта получило много тежък пристъп.

Лекарите са направили всичко възможно да го спасят, извършени са необходимите реанимационни дейности, но детето е издъхнало. Лечението му е проведено по всички медицински правила и не става въпрос за лекарска грешка.

Близки на детето обаче обвиняват дежурните лекари за смъртта му. Майка му Албена твърди, че медиците му били инжекции с „Урбазон” през 2-3 минути. Тя настоявала да й дадат направление, за да лекува детето си в друга болница, но й отказали.

Аутопсията ще установи причината за смъртта на 4-годишното момченце. Най-вероятно ще бъде извършена проверка на случая от Медицински одит.