/ Община Смолян
На 29 и 30 септември - четвъртък и петък, Смолян ще е домакин за седми път през последните 40 години на Националния празник на поезията, съобщиха от Общината.

Организатори са Община Смолян, СБП и Клуб на дейците на културата. Символичният огън на поезията е пален през годините от Младен Исаев, Блага Димитрова, Любомир Левчев, Георги Костантинов, Ганчо Керечев, Димитър Златев.

Смолян светва: Слагат енергоспестяващи лампи в целия град

"Тази година ще бъде запален пред паметника на Орфей и Родопа - до някогашното кино „Дружба” от Матей Шопкин". Това съобщи председателят на КДК Светозар Казанджиев.

На 29 септември, четвъртък, от 18:00 до 18:30 часа ще е откриването на Националния празник на поезията пред паметника на Орфей и Родопа. В церемонията ще участват кметът Николай Мелемов и Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели. Матей Шопкин ще запали огъня.

От 18:30 до 19:30 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК ще бъде представен музикално-поетичният спектакъл „Огънят“. На 30 септември, петък в училищата на Смолян ще се проведе „Час по България“.

От 11:15 до 12:00 часа - в атриума на Областната администрация ще се проведе рецитал „Възпев за Родопа” . Организаторите на Националния празник на поезията се обръщат с покана към всички граждани и гости на града да се включат в проявите и изпитат отново насладата от изящната словесност.