Двамата са издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото и насила я вкарали в автомобил, след което са я върнали и оставили отново на улицата
Мъж на 46 години и жена на 37 години, които са съпрузи, са задържани за отвличане в смолянския квартал "Устово". Срещу тях е образувано бързо производство. Това съобщи говорителят на Апелативна прокуратура - Пловдив Боряна Димитрова.

Сигналът за отвличането е подаден тази сутрин от мъж, който станал свидетел на отвличането на жената на улицата. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжната прокуратура.

От прокуратурата посочиха, че до момента е установено, че пострадалата жена е на 45 години. Тя е излязла от дома си и се е движила по улицата. Пътят ѝ бил препречен от семейството.

Задържаха седем души за отвличане на жена в Благоевград

Двамата са издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото и насила я вкарали в автомобил, след което колата е потеглила в посока село Бостина, област Смолян.

Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

Съпрузите, които са от Карнобат, са задържани за 24 часа. В момента се извършват действия по разследването. Разпитват се свидетели и предстои да бъдат назначени експертизи.

"След разпитите на установените свидетелите ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на двамата към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица - престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс", посочи боряна Димитрова.   

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елена Павлова. БТА