/ iStock/Getty Images
Кметът на Пещера Йордан Младенов направи официална първа копка на реконструкцията на улични ВиК мрежи и съоръжения на територията на Пещера с девет подобекта.

Средствата са осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общата стойност на инвестицията е в размер на 2 893 304,30 лв.

Срокът за изпълнение е 270 календарни дни. Ще бъдат подменени общо 3 117.50 м водопровод и 2 577.67 м канализация. Общата дължина на улиците е 2 578 м.

Същевременно започва и основен ремонт на улична мрежа с шест подобекта. Част от средствата са осигурени с Постановления на Министерски съвет от 2021 г. в размер на 1 300 000 лв., другата част е със Споразумение за финансиране между Община Пещера и Министерство на регионалното развитие на стойност 750 000 лв. Ще бъдат асфалтирани 13 008 кв.м.  пътища и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

На церемонията присъства и областният управител на Пазарджик  Трендафил Величков.

Това е дългоочакван проект от всички жители на Пещера и приоритетен за моя мандат като кмет, каза Йордан Младенов в началото на церемонията. Той подчерта, че  е важно ремонтните дейности да протичат по всички европейски изисквания, спазване на графиците и качество на свършената работа.  Кметът призова  живущите в районите на ремонтните дейности да проявят разбиране пред трудностите, които налага процесът на обновяване.

След ремонтите Пещера ще придобие още по-европейски вид за жителите и гостите на общината, каза областният управител Трендафил Величков.
 
БТА