/ iStock/Getty Images
Кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи, че започват важни ремонти на пътната инфраструктура в града.

Той посочи, че до два месеца ще се реновира улица "Свобода", през която минава тежкият трафик от София за Пловдив. 

Ще се подмени цялото асфалтово покритие, ще се направи отводняване и ще се обнови тротоарната част. За да се осигури по-голяма пътна безопасност, ще бъдат изградени кръгово движение на едно от ключовите кръстовища по трасето и Т-образно кръстовище на изхода на отсечката.

Кметът съобщи още, че от края на месец ноември ще започне и реконструкцията на другите два важни пътни участъка - по бул. "Христо Ботев" и по бул. "Александър Стамболийски. Ще направим необходимото до края на годината, или до януари следващата година, да обновим тези отсечки, увери Попов.

Кметът на Пазарджик добави, че очаква най-късно до началото на декември да бъде обявена поръчката за Западния околовръстен път на града. Постоянно сме в контакт с Министерство на регионалното развитие и с ръководството на АПИ, на които благодаря за съдействието и се надявам, че до февруари догодина да стартираме този важен елемент от пътната ни инфраструктура, който ще облекчи в значителна степен тежкия трафик през града, каза още Тодор Попов.
БТА