Продължават гасителните действия на огнеборци, горски работници и доброволци в района между панагюрските села Левски и Елшица, съобщават от МВР в Пазарджик.

Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара.

На място са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове и доброволци.

За изграждане на просеки е изпратена тежка верижна машина от "Асарел Медет". 

За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата, се използва и дрон.

Запалени сухи треви предизвикаха пожар между панагюрските села Левски и Елшица

Военнослужещи от Военновъздушните сили (ВВС) помагат за овладяването на огнената стихия в землището на селата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Екипажите на двата хеликоптера Ми-17, които излетяха от авиобаза Крумово днес последователно в 7:10 ч. и в 7:21 ч., в продължение на повече от шест часа изпълняваха задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те извършиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата. На борда на хеликоптерите бяха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Веднага след тях, в 14:54 ч. от авиобаза Крумово излетя вертолет Кугар“, който продължава гасенето на пожара от въздуха.
БТА