/ iStock/Getty Images
Обходен е огромен периметър в района между село Нова Махала и Пещера до пещерата Снежанка. Прегледани са всички пътища, горски пътища и пътеки. Издирването продължава.

Човекът е в неизвестност от 11.30 часа в четвъртък - тогава е подаден сигналът от негов син на 112. Изчезналият е местен, познава района. Участници в акцията от "Планинско спасяване-Пазарджик" отправиха призив към всички туристи и планинари, които искат да помогнат в издирването да имат удобни обувки за ходене в планината, осветление, подходящо облекло, храна, и вода. 

Акция за издирването на пенсионер се проведе в село в Община Батак

Все още не е намерен 76-годишния мъж от село Нова махала, изчезнал в местността Куртлуджа, който е в неизвестност от четвъртък, съобщиха от "Планинско спасяване - Пазарджик".

На 28 юли в издирването са участвали служители на Районното управление в Пещера, полицейския участък в Батак, противопожарните служби в Батак и Пещера, планински спасители, лесничеи от горски стопанства, ловци, членове на офроуд клуб, доброволци организирани от кметовете на населените места, където е бил забелязан последно.
Агенция "Фокус"