Новооткритата зона за спорт и отдих в Пазарджик
Новооткритата зона за спорт и отдих в Пазарджик / Снимка: Община Пазарджик
„Зоната на здравето е много добро съоръжение, което може да служи за пример за всеки един град. Неслучайно и напълно заслужено Пазарджик е европейски град на спорта за тази година.“, заяви спортният министър Красен Кралев. „Приветстваме всичко, което се прави за развитието на спорта през последните години в Пазарджик и то не е никак малко. Подкрепяме администрацията и кмета Попов и ще помогнем реконструирането на спортната зала „В. Левски”, обяви министърът на спорта и заяви пълната подкрепа на Министерството на спорта към кмета Попов и неговия екип, като доказали се в работата си за развитието на пазарджишкия и на българския спорт.

„Имаме за цел Пазарджик да има най-добрата спортна база и да сме фаворити в почти всички спортове. Искам Пазарджик да бъде модел в тази дейност, който да мултиплицираме в цяла България.“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов при откриването на обновения Комплекс за спорт и отдих, известен сред пазарджиклии като Зона на здравето, в присъствието на министъра на спорта г-н Красен Кралев и г-н Любо Ганев.

„Днешният ден е поредният хубав и важен ден за нашия град, защото успяхме да реновираме и тази част от града, която ще е част от голям ансамбъл, който си поставихме за цел да обновим и успяваме. Работим последователно, стъпка по стъпка реализираме резултати, защото имаме ясно дефинирани цели, точен и изпълним план, по който постигаме целите си.“, не скри гордостта си Тодор Попов.

Обновеният спортен комплекс, комбинира на терена си различни площадки и зони за няколко вида спорт, за тренировки от спортни клубове, използва се и за отдих на жителите на Общината. Преди година, общинското ръководство на Пазарджик се зае със задачата да облагороди пространството на спортния комплекс и в рамките на амбициозния проект изгради площадка за фитнес на открито, игрище за волейбол, игрище за баскетбол и игрище за тенис на корт. В допълнение Общината рехабилитира и стадиона, като положи нова тревна настилка, изгради се и модерна поливна система, а трибуните за зрителите бяха възстановени.