/ iStock/Getty Images
93 са новите положителни проби за COVID-19, регистрирани в област Пазарджик през последното денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Две лица от областта ще прекарат карантината си в други области, с тях общият брой става 95. Хоспитализирани са 12 души: В „МБАЛ-Пазарджик“ - 4 (едно от хоспитализираните лица е 3- годишно дете); в МБАЛ „Хигия“ - 1, в „СБАЛПФЗ - д-р Н. Пенчев“ - 3, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - 2, в „МБАЛ-Велинград“ - 2.

190 активни случаи на COVID-19 в училищата и детските градини в Пазарджик

Поради регистрирани лица положителни за COVID-19, в следните детски и учебни заведения: Детската градина в село Говедаре, ДГ „Пролет“ – Пазарджик, НУ „В. Друмев“ Пазарджик, СУ „Г. Бенковски“-Пазарджик и „Дневен център за възрастни хора с увреждания“-Пазарджик, се извършват противоепидемични проучвания и предприемат мерки.

Издирват се контактни лица и се поставят под карантина, връчват се предписания на директорите на съответните институции за извършване на щателна дезинфекция на повърхности, предмети и помещения, както и на целите сградите съгласно „Алгоритъма за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19.

Новодиагностицираните от последното денонощие са на възраст от 3 до 85 години, от тях жени - 50, мъже - 43.

Въведоха нови мерки и в област Пазарджик (ВИДЕО)

Разпределени са по населени места, както следва:
град Пазарджик – 32, от село Алеко Константиново – 1, от село Братаница – 1, от село Добровница – 1, от село Звъничево – 1, от село Ивайло – 1, от село Мокрище – 3, от село Сарая – 1, от село Синитово – 1; от град Белово – 1, от село Аканджиево – 1, от село Габровица – 1, от село Мененкьово – 3; от град Брацигово – 1, от село Розово – 1; от град Велинград – 9, от село Грашево – 1, от село Драгиново – 1; от град Септември – 2, от село Ветрен дол – 1, от село Виноградец – 3, от село Семчиново – 1, от село Славовица - 1; от град Панагюрище – 17, от село Левски – 1; от град Пещера – 1; от град Ракитово – 1; от град Стрелча – 4.

Починали са: мъж на 86 години от град Панагюрище, хоспитализиран в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със сърдечно заболяване; жена на 68 години от град Панагюрище, хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със захарен диабет; мъж на 70 години от град Велинград, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ със сърдечно заболяване, жена на 74 години от град Пазарджик, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ със сърдечно заболяване и захарен диабет; жена на 46 години от град Пещера, хоспитализирана в УМБАЛ „Пълмед“-Пловдив със сърдечно заболяване и захарен диабет. 
Агенция "Фокус"