57 са новите случаи на заразата в областта
"Продължава увеличаването на заболяемостта от COVID-19 в област Пазарджик", каза след заседанието на Областния кризисен щаб заместникобластният управител Йордан Кожухаров.

В момента тя е 311,7 на 100 000 души. Той посочи, че от началото на епидемията до сега общият брой на заразените в региона е 7610, а оздравелите са 5792. Починали са 514 души.

Увеличение на случаите на коронавирус в Пазарджишко (ВИДЕО)

Той уточни, че през последното денонощие са заразени 57 души, а са оздравели 98.
От броя на заболелите от началото на епидемията 240 са медицински лица, а от тях оздравели са 239. На домашно лечение са 1076 души, хоспитализирани са 250, а на интензивно лечение са 18.

През последното денонощие ЦСПМ-Пазарджик е реагирал на 51 повиквания, като десет са за COVID-пациенти в Пазарджик, 5 в Септември, 1 - в Панагюрище, 1 - във Велинград.

Под карантина в момента са 1678 души, свободните легла в лечебните заведения са 236, като осем са за интензивно лечение. В област Пазарджик се въвеждат допълнителните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, съобщи след заседанието на Областния кризисен щаб директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова.

26 новозаразени в област Пазарджик и две жертви

Въведените допълнителни мерки са временни, влизат в сила от 11 март и ще продължат до 1 април.
Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас, считано от 15 март до 26 март.


Областният кризисен щаб реши: Учениците от 5 до 12 клас в област Пазарджик ще се обучават онлайн от 15 до 26...

Posted by Областна администрация Пазарджик on Thursday, 11 March 2021


Собствениците на търговски вериги за хранителни и нехранителни стоки, е необходимо да не допускат струпването на хора на касите, да следят за спазването на дистанция от 1,5 метра от страна на посетителите, да не допускат такива без маски и да извършват дезинфекция.

Спира се плановият прием и плановите операции в болниците, забраняват се посещенията на външни лица в заведенията, предоставящи социални услуги. Въвежда се засилен контрол от страна на институциите за спазване на въведените допълнителни мерки.
Агенция "Фокус"