/ iStock/Getty Images
Има достатъчно количество ваксини за всички желаещи
"От началото на имунизационния план срещу COVID-19 в област Пазарджик са поставени 3674 дози ваксини, което я поставя на шесто място в страната". Това съобщи заместник-областният управител Йордан Кожухаров на онлайн брифинг след днешното заседание на местния кризисен щаб.

От щаба отчитат засилен интерес към ваксинирането през почивните дни по т.нар. зелени коридори. Директорът на РЗИ д-р Фани Петрова уточни, че за последните три дни в областта са имунизирани общо 1247 души. В региона работят 14 специализирани кабинета.

26 новозаразени в област Пазарджик и две жертви

Тя обърна внимание, че е препоръчително желаещите да се обадят предварително по телефона, обявен на страницата на РЗИ, за да не се допуска струпване на хора пред пунктовете и да се спести чакането. "Пациентите биха могли да се ваксинират и при личните си лекари", припомни д-р Петрова.

Тя посочи още, че в момента в Пазарджишко се ползва продуктът на "Астра Зенека", като се очакват доставки и на другите две регистрирани ваксини. "В Пазарджишко има достатъчно количество ваксини за всички желаещи", увери директорът на РЗИ.
БТА