Времето на 5 януари: Облачно, започват и превалявания
Времето на 5 януари: Облачно, започват и превалявания / БГНЕС, архив

Прогноза за четвъртък, 5 януари

През нощта облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планински райони - от сняг.

Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса. През деня ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

Атмосферното налягане съществено ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за януари.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще вали сняг. В масивите от Западна България ще духа силен североизточен вятър, а в Източна - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. Ще духа слаб север-северозападен вятър, а привечер ще се ориентира от североизток се усили. Максималните температури ще са между 4 и 5 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 4 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg