Времето на 14 ноември: Вятърът отслабва
Времето на 14 ноември: Вятърът отслабва / БГНЕС, архив

Прогноза за понеделник, 14 ноември

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса.

В понеделник над по-голямата част от страната облачността отново ще се увеличи и ще е значителна, без валежи. Вятърът ще отслабне още и ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

И по Черноморието вятърът ще отслабне и ще е до умерен от север-североизток. Облачността ще се увеличава, но валежи не се очакват. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg