Времето на 14 декември: Предимно слънчево
Времето на 14 декември: Предимно слънчево / БГНЕС, архив

Прогноза за времето за 14 декември, сряда

През нощта облачността ще намалее над цялата страна до ясно време. Вятърът в Източна България почти ще стихне. Сутринта ще е студено с минимални температури в повечето райони между минус 2 и минус 7 градуса, в София - около минус 7.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Сутринта главно около Дунав ще има краткотрайни мъгли. През деня ще се появи слаб запад-югозапад вятър и дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 2 и 7 градуса, в София около 3 градуса. Вечерта от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, което през нощта срещу четвъртък ще обхване цялата страна, но ще остане почти без валеж. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и слабо ще се усили.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще духа умерен запад-северозападен вятър, който през деня ще се усили. Ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са 4-5 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg