Времето на 10 януари: Облачно със снеговалежи
Времето на 10 януари: Облачно със снеговалежи / БГНЕС, архив

Прогноза за 10 януари, вторник

През нощта ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават.

Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9  и минус 14 градуса, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20 градуса.

Във ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници - от минус 9-11 градуса в Северозападна България, до 2-3 градуса в крайните югоизточни райони.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, по върховете мъгливо, с превалявания от сняг. По-значителни ще са валежите в Странджа и Родопите. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще е умерен и силен. Ще се затопли, максималната температура на височина 1200 м ще е минус 7 градуса, на 2000 м - около минус 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно със снеговалежи, по-интензивни по южното крайбрежие. Температурите през деня ще се повишават и след пладне мокрият сняг ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда на места ще има поледици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 1 до 5 градуса. Температурата на морската вода е 2-3 градуса. Вълнението на морето ще се усили, след обяд до 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg