Какво ще е времето на Коледа?
Какво ще е времето на Коледа? / Thinkstock/Getty Images

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.

През деня над цялата страна ще има значителна облачност, но ще се задържи почти без валежи. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, в Дунавската равнина временно ще се усилва. Максималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.
Над планините облачността ще е значителна, но ще е без съществени валежи. Вечерта на отделни места в масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 4 и 8 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 5 - 7 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg