Трио дебютанти от Pontiac
Трио дебютанти от Pontiac / netinfo

Pontiac привлича вниманието с цели три премиери, като по този начин взема първото място не само в групата на General Motors, но и на цялото изложение в Ню Йорк. 2-местният Solstice се предлага вече с твърд подвижен покрив. Има леки промени в дизайна отвън и отвътре, но не и в двигателната гама, каято както досега включва два мотора - 2 л турбо (260 к.с.) и 2,4 л (173 к.с.).

На друго ниво е спортният седан G8 GXP, който въпреки екологичния уклон и на това изложение в Ню Йорк се изстрелва с 6,2-литров V8 мотор (400 к.с.). На най-големи тълпи обаче се радва G8 Sport Truck - кръстоска между спортен автомобил и пикап. Изложението в Манхатън влиза в историята като предпремиера за уникалното возило, чиято пазарна премиера е предвидена за края на 2009 г. Возилото ще се задвижва от познатия от G8 GT 6-литров агрегат с 361 к.с. Той ще служи и за работа, но ускорението му от място до 100 км/ч става за 5,4 секунди.

В “легена” си (1878 мм дължина) странникът може да побере 1208 литра товар или 488 кг. В кабината му местата са две, а материалите - с добро качество.

www.speed-press.com