Тестове за СПИН достъпни в интернет
Тестове за СПИН достъпни в интернет / netinfo

Компанията CheckTonight LLC пусна първа по рода си онлайн услуга, която използва социалните мрежи в Интернет. Услугата окуражава хората да си правят тестове и да показват негативните си резултати за СПИН и други болести, предавани по полов път на потенциални сексуални партньори.

Членовете на CheckTonight обществото могат да се тестват за болести, предавани по полов път, при своите домашни лекари или в някоя от над 2000-те частни лаборатории в САЩ, а резултатите да се изпратят директно на сайта, който е защитен. Достъп до данните имат само регистрирани негови членове, които влизат с парола.

CheckTonight осигурява онлайн здравни сертификати с гарантирана автентичност в защитена и криптирана мрежа в Интернет. Резултатите от тестовете могат също така да бъдат привързани към профилите на членовете на сайтовете за социални контакти и запознанства.

Следващият месец ще бъде пуснато и приложение за мобилни телефони, което ще позволява на членовете да обменят резултати в барове, клубове и университети. Неотдавна Световната здравна организация и центровете за контрол и превенция на заболяванията стигнаха до заключението, че тестването е най-ефективното средство за контролиране на разпространението на СПИН и болести, предавани по полов път. /БГНЕС/