Съоснователят на Yahoo Джери Янг се оттегля
Съоснователят на Yahoo Джери Янг се оттегля / снимка: Reuters

Съоснователят на Yahoo Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предадоха световните агенции.

"Времето, което прекарах в Yahoo, от основаването й до сега, включваше някои от най-вълнуващите и възнаграждаващи преживявания в моя живот. Но дойде моментът да преследвам други интереси извън Yahoo", заяви Янг в писмо до председателя на управителния съвет на компанията Рой Босток.

В писмото Янг не каза с какво възнамерява да се занимава оттук нататък. Откакто основа Yahoo преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. "Форбс" на над 1 милиард долара.

Изненадващото оттегляне на Янг става едва две седмици, след като Yahoo назначи за главен изпълнителен директор бившия шеф на компанията за разплащания по интернет Пейпал Скот Томсън, предава БТА. Янг също така напуска управителния съвет на китайската компания Алибаба и на Yahoo Япония.

Той беше главен изпълнителен директор на Yahoo от 2007 до 2009 г., но беше принуден да се оттегли, след като се възпротиви на това Microsoft да купи компанията, чиято цена падна с повече от 50 процента през следващите две години.

Съоснователят на Yahoo Джери Янг се оттегля
netinfo