Инцидентът с НЛО в гората Рендълшъм е един от най-известните и дискутирани във Великобритания. Някои го наричат „Британският Розуел". Районът на инцидента е в графство Съфолк.

В края на декември 1980-та година постъпват серия от съобщения за необичайни светлини в района на гората Ренделшъм, които описват като неидентифицирани летящи обекти.

БАН: Извънземните са разрешили двата най-важни проблема на човечеството

Събитията стават в близост с военната база „Удбридж", която по това време се използва от американските военно-въздушни сили. Част от персонала на базата са станали свидетели на необичайните обекти и допускат, че може да са с извънземен произход.

Съветник на Обама: Време е да кажем истината за извънземните

Британското министерство на отбраната обаче заявява, че случаят не е заплаха за националната сигурност. От министерството посочват, че наблюдаваните светлини са или светлини от кулата на крайбрежен фар или ярки звезди и отказват да дават повече информация.

Извънземни или част от Венера е заснел италианец? (СНИМКИ/ВИДЕО)

През 2015 г. един от основните свидетелите на това събитие, бившият заместник командир на американската военна база, подполковник Чарлз Холт, потвърждава пред Би-Би-Си, че е видял с очите си НЛО и че то определено не е било светлина от морски фар. Той лично получил показания от операторите на радиолокационните станции на кралските военновъздушни сили в съседните бази „Бентуотърс" и „Уотишъм", които потвърждават, че са видели неидентифициран обект на радарите.