Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж е обезглавен в покрайнините на Париж, а нападателят е застрелян от полицията, съобщи АФП. Нападението е станало около 17:00 ч. местно време в близост до училище в западно предградие на френската столица.

Жертвата е учител, а нападателят - баща на един от учениците му. Според източници на "Паризиен" наскоро преподавателят е изнесъл урок за свободата на мисълта и на словото, като е показвал пред учениците карикатури на Мохамед.
 

Зверството е извършено с кухненски нож, нападателят не се подчинил на полицията, показал агресия към силите на реда и бил прострелян фатално. Сапьори са проверили дали към тялото му няма прикрепено взривно устройство.

Престъплението става точно 3 седмици след терористическа атака срещу старата редакция на „Шарли Ебдо“, при която двама души бяха тежко ранени.

Убитият учител по история се казва Самюел, тялото му е открито близо до гимназия в Конфлан Сент Онорин. Застреляният нападател е 48-годишен мъж от алжирски произход.

Разследването се пое от антитерористичната поддирекция и Генералната дирекция за вътрешна сигурност.