Жерар Депардийо
Жерар Депардийо / Gulliver/Getty Images
Според разследване на френския новинарски уебсайт Mediapart 13 жени са обвинили актьора Жерар Депардийо в сексуално посегателство, заяви Би Би Си.

БГНЕС припомня, че миналата година Депардийо е бил разследван по обвинение в изнасилване срещу актриса. Твърди се, че актьорът е извършил сексуално посегателство над актрисата в дома си през 2018 г. Разследването все още е в ход.

Жените твърдят, че са били опипвани от актьора, който е слагал ръце в бельото им и е отправял неприлични забележки, посочва сайтът.
Твърди се, че инцидентите са се случили през последните две десетилетия на филмови и телевизионни площадки или на обществени места.
Адвокатът на 74-годишния Депардийо заяви, че той "официално отрича всички обвинения, които могат да попаднат в обхвата на наказателното право".

Номинираният за "Оскар" и "Бафта" актьор е известен с филми като "Жан дьо Флорет", "Зелена карта" и "Сирано дьо Бержерак".
Тези обвинения се появяват две години след като срещу него беше проведено разследване за изнасилване, което той отрече.

В хода на разследването една от статистките на снимачната площадка заяви, че той е пъхнал ръката си под роклята ѝ, след което се е опитал "да се промъкне, за да стигне до бельото ми". Когато тя отблъснала ръката му, той станал агресивен и опитал отново, твърди жената.

Друга участничка описва как актьорът я хванал за кръста между снимките, имал "блуждаеща ръка" и я опипвал настойчиво.
Една жена твърди, че той се е опитал да постави ръката си върху гениталиите ѝ по време на сцена с тълпа. При друг случай, придружен от мъж, когото представил като продуцент, актьорът я хванал отзад и я докоснал по неподходящ начин.

Много от жените заявиха пред Mediapart, че са шокирани от факта, че на снимачните площадки не са били предприети никакви действия, а предполагаемото му поведение е било толерирано или дори посрещнато със смях.

"Възрастните позволиха на един актьор да ми гали гърдите пред всички", казва една от актрисите, която по това време е била на 17 години.

Прокуратурата в Париж заяви пред АФП, че до момента не е получила нова жалба.
Г-н Депардийо продължава да бъде разследван за предполагаемо изнасилване на актриса през 2018 г.
БГНЕС