Жена се самозапали пред Елисейския дворец
Жена се самозапали пред Елисейския дворец / снимка: БГНЕС, архив

68-годишна жена, която опита да се самозапали пред Елисейския дворец, в момент, когато там се провеждаше заседание на правителството, е невредима, благодарение на намесата на полицайка, съобщиха полицейски източници, цитирани от АФП.

Жената отишла пред Елисейския дворец, докато вътре се провеждало седмичното правителствено заседание, и поискала да влезе и да говори с един от министрите, "за да го уведоми за жилищните си проблеми", съобщиха източниците.

"Тя носеше малка бутилка със спирт и след като й беше отказана среща, опита да се самозапали. Горната й дреха се запали", разказаха източниците. Полицайка от парижките сили на реда, която се намирала пред Елисейския дворец, се намесила "и изгасила малкия пламнал участък" от дрехите на жената, предава БГНЕС.

Полицайката е леко ранена в дланта на едната си ръка. Жената като цяло не е обгоряла, допълниха полицейските източници. За нея се погрижили пожарникарите, които се намирали близо до Елисейския дворец. След това жената била откарана в болница Хотел-Дию в Париж.