/ БТА
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че страната му ще възстанови инфраструктурата, повредена при руските въздушни удари, и похвали духа на своя народ, предаде Ройтерс.

"Ще подновим всичко и ще преминем през всичко това, защото сме несломим народ", каза той в кратко видеообръщение, публикувано в "Телеграм". 

Русия е изстреляла днес около 70 крилати ракети по Украйна, предаде Франс прес, като се позова на властите в Киев. 51 от тези ракети са били прехванати от украинската противовъздушна отбрана.

"Изстреляни бяха общо около 70 крилати ракети Х-101/Х-555 "Калибър". Противовъздушната ни отбрана унищожи 51 ракети. Освен това в Южна Украйна бяха унищожени пет дрона камикадзе "Ланцет", заявиха в "Телеграм" украинските военновъздушни сили.

Най-малко трима души бяха убити в Киев при руските въздушни удари днес, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от Ройтерс. Сред загиналите е 17-годишно момиче, изтъкна той.

По думите му най-малко 11 жители на Киев са били ранени.

Имало е и прекъсване на електрозахранването в някои части от Киевска област, в северния град Харков, в Лвов, на запад, както и в северната Черниговска област и Одеска област, на юг.
БТА