Множество експлозии бяха чути в Киев, където прозвучаха сирените за въздушно нападение. Това се случи и на други места в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

"Едно от инфраструктурните съоръжения в столицата е било поразено", написа в "Телеграм" кметът на града Виталий Кличко. "Останете в убежищата! Въздушната тревога продължава", добави той.

Бебе е убито при руски удар по родилно отделение в Украйна

По-късно стана ясно, че трима души са загинали при удар по двуетажна сграда в украинската столица.

Някои от реакторите на Южноукраинската АЕЦ са били спрени заради прекъсването на електрозахранването на много места в Украйна вследствие на руските удари, предаде Ройтерс, като се позова на компанията "Енергоатом".

Говорител на украинския държавен ядрен оператор уточни, че иначе "всичко е наред" с централата. Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество след руските удари, казаха местните власти, цитирани от АП.


Ще бъде ли „генерал Армагедон” изкупителната жертва на Путин в Украйна

Ударите по инфраструктурни цели в Украйна са причинили масово спиране на тока в съседна Молдова, съобщи вицепремиерът на страната Андрей Спину, цитиран от Ройтерс.

"Масово прекъсване на електрозахранването в Молдова след днешната руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна", написа Спину в "Туитър".

Той добави, че националното електроразпределително дружество работи за възстановяване на електрозахранването на повече от 50 процента от територията на страната.
 
БТА