/ БТА
"Бенямин Нетаняху обрича Близкия изток на още конфликти и още войни, ако не промени позицията си по отношение на решението за две държави", заяви външният министър на Йордания Айман Хюсеин Абдула Ал-Сафади, съобщи "Гардиън".

Той е един от няколкото арабски лидери, които днес се намират в Брюксел, за да се опитат да намерят път към мирна конференция и в крайна сметка към решение за две държави, в което Израел и Палестина да живеят в хармония.

"Целият свят твърди, че единственият изход от тази мизерия е решението за две държави. Така че партията, която се противопоставя на правата на всички народи в региона, включително на израелците, да имат мир, не може просто да бъде оставена без отговорност. Ако целият свят казва, че единственият път напред е двудържавното решение, то израелското правителство казва "не" на това решение, така че то се противопоставя на цялата международна общност", заяви той.

Нетаняху: Войната не трябва да спира, докато не бъдат постигнати 3 цели

Ал-Сафади добави: "Ние сме ангажирани в процес, който продължава повече от 30 години. Мисля, че моментът на истината е пред нас. Целият свят трябва да реши: ще позволим ли на един радикален расистки дневен ред да диктува бъдещето или всички ще се обединим и ще кажем: пътят е ясен, искаме мир за всички в региона. И решението за две държави е единственият път."

"Тази война няма да донесе сигурност на Израел, тази война няма да донесе мир. Израел не може да има сигурност, докато палестинците са лишени от правата си", добави външният министър на Йордания.
БГНЕС