/ iStock/Getty Images
САЩ са нанесли въздушен удар по иракски медици снощи северно от Багдад, съобщи иракската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Тя не уточни кои са медиците и не дава повече подробности.

ООН отказа да оцени законността на въздушния удар на САЩ по летището в Багдад

"Първоначалните данни потвърждават, че ударът е нанесен по конвой с медици от "Силите за народна мобилизация" близо до стадиона в багдадския район Таджи", посочи организацията в свое изявление.

Назначиха приемник на убития ирански генерал

При ударите са убити шестима души, а трима са били тежко ранени, заяви пред Ройтерс източник от иракската армия.

Кортеж на шиитското опълчение "Сили за народна мобилизация" е бил подложен на въздушен удар днес в предградие на Багдад, съобщи телевизионният канал "Скай нюз-Арабия", цитиран от ТАСС.

Убиха командващия иранските Бригади Ал Кудс генерал Касем Солеймани

"Ас Сумария" съобщава, че ударът е нанесен от въоръжените сили на САЩ, а целта му бил един от командирите на опълчението, посочва ТАСС. По информация на "Ас Сумария" при удара са загинали шест души, а трима са ранени.

Убитият ирански командир Солеймани от години е във фокуса на вниманието на Помпео

Оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу "Ислямска държава" заяви днес, че не е нанасяла никакви въздушни удари в района на лагера Таджи северно от Багдад, предаде Ройтерс.

"Коалицията не е нанасяла никакви въздушни удари около лагера Таджи (северно от Багдад) през последните дни", посочи в Туитър говорител.
БТА