Властите укриват броя на жертвите в Днепропетровск, твърди украинско издание
Властите укриват броя на жертвите в Днепропетровск, твърди украинско издание / снимка: Reuters, архив

Сайтът на в. „Известия в Украйна” съобщава, че при експлозиите на взривни устройства в петък в Днепропетровск са загинали осем души, като изданието се позовава на източници в областната болница „Мелников”. Властите обаче опровергават това твърдение.

„Починаха осем души. Като се започне от петък, при нас постъпваха и постъпваха хора, но властите ни забраниха да говорим, че някой е починал”, посочи източникът, пожелал анонимност, пише БГНЕС.

Твърдението обаче беше опровергано от говорителката на областната администрация Анна Карас. „Това е невярна, непотвърдена информация”, подчерта тя. По официални сведения при взривовете са пострадали 30 души, в това число 11 малолетни и непълнолетни, в болница са приети 29 души и по последни данни там все още се намират 14 пострадали.

Десет експлозии избухнаха в петък в украинския град Днепропетровск, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на агенция Укринформ. Украинското МВР официално заяви, че експлозиите са били четири, като пета бомба е била обезвредена. По последни данни са ранени 27 души, сред които девет деца. Всички пострадали са хоспитализирани. Един от пациентите е в тежко състояние.