/ Guliver/Getty Images
Кметът на Киев Виталий Кличко се е самоизолирал след положителен тест за коронавирус, съобщава Интерфакс. 

"Приятели! Коронавирусът се промъкна в най-неподходящия момент. Днес подлучих положителен тест.", написа Кличко на страницата си във Facebook в навечерието на местните избори, които се провеждат тази неделя. 

Бившият световен шампион в свръхтежка категория пише още, че се е опитал да бъде внимателен, но работата на кмета по време на пандемия включва постоянни рискове, включително комуникация с хора и проверки на болниците."По-специално, редовно посещавах инфекциозните отделения, където се лекуват пациенти с COVID-19. Опитах се да бъда внимателен. Предвид спецификата на моята работа, редовно си правех тестове. Днешното, за съжаление, е разочароващо. Чувствам се добре. Но трябва да се самоизолирам. Работя от вкъщи.", пише още Кличко и призовава гражданите да не пренебрегват правилата и да не подценяват заплахата от болестта COVID-19.

През изминалия ден 560 души в Киев са се разболели от COVID-19, а 18 души са починали. 197 души са излекуваните. На 23 октомври в Украйна пък беше регистриран най-голям брой заразени от началото на пандемията - 7517.