/ IStock
Великобритания обяви нови 3899 случая на коронаиврус за последните 24 часа спрямо 4422 вчера, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на сайта на правителството.

10 000 паунда глоба за нарушаване на карантината във Великобритания

Броят на новите случаи рязко се увеличи през последните седмици, което наложи нови ограничителни мерки в страната и забрани в някои отделни места. Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви по-рано днес, че втора национална карантина е една от възможните стъпки за намаляване на разпространението на коронавируса в страната в страната.

Той обаче допълни, че не би искал подобно нещо да се случва Същевременно британското правителство обяви, че ще глобява хора, които отказват да се подчиняват на заповедта за самоизолация, ако са дали положителен резултат на теста за коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Над 30 души арестувани на протести срещу мерките в Лондон

Глобите могат да достигнат до 10 000 паунда (13 000 евро) и ще влязат в сила на 28 септември. Правителството ще помогне на онези, които са с по-ниски доходи, да се справят със загубата на приходи като резултат от самоизолацията.

Подпомагането ще е под формата на еднократна парична помощ в размер на 500 паунда (633 долара).
БТА