/ БГНЕС
Завързано тяло е било открито в трети куфар, намерен в токсичното Червено езеро в Кипър, съобщи кипърското електронно издание "Филелефтерос". За тежест в куфара е имало и тротоарни плочи, за да потъне по-бързо на дъното на езерото.
 
Серийният убиец от Кипър остава в ареста

Смята се, че тялото, подобно на първите две, открити в куфари в Червеното езеро близо до меден рудник, принадлежи на жертва на арестувания в края на април 35-годишен армейски капитан, който призна за убийството на седем жени. Досега полицията е открила пет тела, а търсенето продължава.
 
Намериха куфар с човешки останки в Кипър, вероятно жертва на серийния убиец (СНИМКИ)

Началникът на кипърската полиция Кипрос Михаилидис, който пристигна край Червеното езеро, описа находката като нещо, което не е преживявал досега в 42-годишната си полицейска кариера. В куфара, открит днес, се предполага, че е тялото на 29-годишната Марикар Валдес. Според сайта "Политис", цитиран от "Катимерини", тя е от Филипините.
 
35-годишен армейски капитан призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите.
 
26 април: Полицията залови първия сериен убиец в Кипър (СНИМКИ)

Смята се, че две от жертвите са от Филипините - майка и дъщеря. Майка и дъщеря от Румъния също са сред предполагаемите жертви на убиеца, както и една жена от Непал. Повечето от чужденките са работели като домашни помощнички на острова и са изчезнали между септември 2016 и август 2018 г., предава БТА.
 
Досега в Червеното езеро бяха открити телата на 36-годишната румънка Ливия Флорентина Буня и на 8-годишната й дъщеря Елена, които според признанията на обвиняемия Никос Метаксас са били убити през септември 2017 г., припомня "Катимерини".
 
Кипърската полиция търси жертвите на първия сериен убиец (СНИМКИ)

Според информация на "Филелефтерос", полицията продължава да издирва три жени, които са разговаряли със заподозрения и все още не са открити. Продължават проучванията и в езерото Меми, където според твърденията на Метаксас се намира тялото на 6-годишното момиче.