/ ThinkStock/Getty Images
Полицията в Кипър претърсва изкуствено езеро и търси жертви на "първия сериен убиец" в страната. Армейският офицер призна, че е убил седем чужденки и разкри пред служителите на реда, че изхвърлил телата им в куфари в езерото, част от сега изоставена шахта на медна мина.
 

Представител на полицията съобщи пред АП, че камери с дистанционно управление вече са локализирали куфар в езерото. Междувременно днес съд продължи ареста на 35-годишния кипърски военен с още осем дни.
 
Полицията залови първия сериен убиец в Кипър

Заподозреният бе арестуван миналата седмица. По-рано този месец в шахта са намерени два тела, а вчера бе открит трети труп. Следователите откриха тялото след като заподозреният ги отвел до мястото близо до столицата Никозия. Съобщава се, че заподозреният се е запознал с жертвата, която е изчезнала през декември 2017 г., на уебсайт за запознанства.
 

Трите жертви, чиито тела са открити, са от филипински произход. Името на престъпника все още не е огласено. Сред жертвите му, според признанията му, са индийка или непалка по народност, както и румънска жена и нейната осемгодишна дъщеря. Шестгодишно момиче - дъщерята на друга от жертвите на убиеца, също липсва.
 

Полицията е поискала допълнителна помощ от британски експерти във връзка с разследването.
БГНЕС