/ БГНЕС
Следователи и специални части в Кипър, претърсващи за още жертви на предполагаемия сериен убиец, се натъкнаха на куфар с разлагащи се останки на жена на дъното на язовир, съобщава гръцкото издание Екатимерини.
 
Тялото се предполага, че е на една от жертвите на кипърския военен, който призна, че е убил седем жени и момичета.

Куфарът е бил закотвен на дъното с бетонен блок, заяви ръководителят на кипърския департамент за криминални разследвания.

Полицията залови първия сериен убиец в Кипър (СНИМКИ)

Кипър убийство
БГНЕС

Старши инспектор Неофитос Шайлос съобщи, че следователят, който е прегледал останките от тялото на местопрестъплението, е заключил, че те са в напреднал стадий на разлагане.

Той допълни, че ще се извършат тестове, за да се разбере самоличността на жертвата.

Кипър убийство
БГНЕС

Властите са фокусирали своето търсене в язовир, който се намира на 32 километра западно от столицата Никозия, след като заподозреният 35-годишен военен е казал на следователите, че е пъхнал телата на три от жертвите в куфари ги е изхвърлил в токсично езеро, което е част от медна мина.
 
По последни данни се смята, че тези жертви са Марикар Валтез Аркуйола на 31 години от Филипините, Флорентина Бунеа на 36 години от Румъния и нейната 8-годишна дъщеря Елена Наталия.
 
Аркуйола липсва от декември 2017 г., а майката и дъщерята са изчезнали още през септември 2016 г.
 
Шайлос заяви, че според следователите на мястото последното открито тяло е на възрастна жена.

Кипърската полиция търси жертвите на първия сериен убиец (СНИМКИ)

Кипър убийство
БГНЕС

В събота е намерен и втори куфар, но властите казват, че той все още няма да бъде изваден и ще продължат да търсят за третия.

Кипър убийство
БГНЕС


Този бързо разгръщащ се случай шокира кипърците, които се страхуват, че серийният убиец е преследвал чужденки, които са идвали да работят на острова.

Кипър убийство
БГНЕС

Случаят излезе наяве след откриването на тялото на 38-годишната Мери Роуз Тибурсио от Филипините на 14 април в наводнена шахта в близост до язовира.
 
Откритието предизвика разследване, което доведе до арестуването на военния преди тялото на втората жена, за която се вярва, че е 28-годишната Ариан Паланас Лозано, също от Филипините, да бъде открито в мината.
 
По-късно тялото на още една жена, също от филипински произход е било открито от полицията.

Местните власти вярват, че военният е убил трите жени, както и 6-годишната дъщеря на Тибурсио – Сиера, която е изчезнала.

Кипър убийство
БГНЕС

Кипър убийство
БГНЕС

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите.
 
70-годишен мъж каза, че е подал сигнал в полицията, че изчезват жени, но вместо да разследват, полицаите започнали да го разпитват за мотивите му да подаде сигнала.
 
Заподозреният е в ареста и е признал, че е извършил 7 убийства, предимно на бедни имигрантки, с които се свързвал чрез сайт за запознанства.

Кипър убийство
БГНЕС

БГНЕС