/ Thinkstock/Getty Images
Ръководителят на италианска държавно финансирана служба за борба с дискриминацията подаде оставка снощи заради секс скандал, съобщи правителството в изявление, цитирано от Франс прес.

Франческо Спано, директор на Националното бюро за борба с расовата дискриминация, е заподозрян, че искал да финансира клуб за платени срещи между гейове. Той обаче отрича да е злоупотребявал с държавни средства.

Според авторите на телевизионно предаване сред множеството сдружения, които се финансират от УНАР, е асоциацията АНДДОС, която се бори срещу сексуалните дискриминации.

В репортажа се твърди, че АНДДОС в действителност организирала платени срещу между гейове в частен клуб, където според цитиран от в. "Кориере дела сера" клиент "три пъти годишно се организираха срещу за превенцията на СПИН", за да се оправдае статутът й на освободена от данъци социокултурна асоциация.

Годишният бюджет на УНАР е около 1 милион евро. Плащането от него на 55 000 евро на АНДДОС е било спряно незабавно от ресорния държавен секретар, въпреки че в телевизионното предаване се твърди обратното.
БТА