/ Gulliver/Getty Images

На израелския премиер Бенямин Нетаняху бе имплантирано устройство за следене на сърдечната честота, съобщи израелският портал Ynet, позовавайки се на кардиолог от болницата Шеба, където премиерът беше приет в събота със съмнение за дехидратация.

"Нетаняху беше тестван за катетеризация в отделението по кардиология и Ynet научи, че в сърцето му е имплантирано устройство за наблюдение, което проверява, наред с други неща, активността на сърдечната честота", пише вестникът.

Медицинските показатели на израелския премиер Бенямин Нетаняху след допълнителни изследвания са в нормални граници, той се чувства добре и трябва да бъде изписан от болницата по-късно в неделя, съобщиха от кабинета на премиера. "Тази сутрин премиерът Нетаняху продължи прегледи в медицински център Шеба. Показателите му са нормални, състоянието му е много добро и се очаква да бъде изписан днес", се казва в изявлението.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е бил откаран в болница

В събота Нетаняху пристигна в спешното отделение на болницата Шеба в предградията на Тел Авив. Първоначалната диагноза бе дехидратация, допълват от кабинета. По-късно беше публикувано видео съобщение на Нетаняху от болницата, в което израелският премиер говори за наскорошно пътуване до езерото Кинерет в северната част на страната, където е прекарал дълго време на слънце без шапка и без достатъчно вода .

В събота вечерта стана известно, че седмичното неделно заседание на кабинета, председателствано от Нетаняху, е отложено за понеделник, а самият премиер остава през нощта в болницата под наблюдението на лекари.
 
БГНЕС