/ Thinkstock/Getty Images
Украинският депутат Олексий Гончаренко каза пред репортери, че отвличането му в Одеса е било инсценировка, за да бъде обезвредена организирана престъпна група, предаде ДПА, като се позова на украинската информационна агенция Укринформ.
 
Украински депутат надраска парче от Берлинската стена в знак на протест (СНИМКИ)

По думите на Гончаренко, който е син на бивш кмет на Одеса, той пристигнал специално в южния украински град, за да бъде "примамка" за похитителите си, които планирали и други престъпления освен това срещу него лично. Депутатът от "Блока на Петро Порошенко" разказа, че на място, където са чакали в засада органите на реда, е била извършена "постановка за отвличане", за да бъдат подмамени лицата, желаещи да го похитят.
 
Преди това новинарските агенции цитираха изявление на одеската прокуратура, че депутатът е отвлечен от група неизвестни лица, припомня ДПА.
 
Депутати се сбиха в украинския парламент (ВИДЕО)

Преди години 34-годишният Олексий Хончаренко е бил член на проруската Партия на регионите. След въстанието на Майдана през 2014 г. той се присъединява към "Блока на Петро Порошенко" и става яростен критик на проруските сепаратисти в Източна Украйна.
БТА