/ Istock
От козметично куфарче на Катрин Деньов до каска на един от музикантите от "Дафт пънк" - търг, организиран във Франция, събра 250 000 евро за Украйна, съобщи АФП, като се позова на информация от фондацията на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски.

Американският актьор Том Ханкс продал пишеща машина от личната си колекция, а Натали Портман - постери с автограф, на търга, организиран от френския режисьор Мишел Азанависиюс.

Сред петдесетте лота, предложени на аукциона, бил часовник, носен от Жан Дюжарден във филма "Агент 117" и статуетките от наградата "Сезар" за най-добър режисьор на Жак Одиар от 2010 г. и на Азанависиюс от 2012 г. за "Артистът".

Половината от набраните средства отиват за платформата за дарения за Украйна на президента на страната Володимир Зеленски, а другата половина - за фондацията на съпругата му Олена Зеленска. Част
от сумата, събрана по време на търга, организиран на 1 декември, е предназначена за болницата в гр. Изюм, в източната част на Украйна, частично разрушена от руските сили.
Антоанета Маркова/БТА