Доналд Тръмп ООН
Доналд Тръмп ООН / Getty images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изненадващо се появи за кратко на световната среща на ООН за климата днес, предаде Франс прес.

Тръмп, който не говори от трибуната, седна за няколко минути в залата, където изслуша, а след това и аплодира, речта на индийския премиер Нарендра Моди.

От Ню Йорк Радев призова българите в САЩ да се върнат в родината си (ВИДЕО/СНИМКИ)

Шейсетина световни лидери участват в срещата в Ню Йорк за "спешната ситуация с климата", която има за цел да даде нов импулс на Парижкото споразумение - международния договор за ограничаване на глобалното затопляне, от който Съединените щати се оттеглиха "с гръм и трясък" малко след встъпването в длъжност на сегашния си президент.

Малко преди това Тръмп увери пред репортери, че изобщо не се чувства обезпокоен от евентуалното задвижване от демократите в Конгреса на САЩ на процедура по неговото отстраняване.

"Изобщо не взимам на сериозно" тази възможност, каза американският президент в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Световни лидери с призив за борбата с климатичните промени на фона на глобални протести (ОБЗОР)

"Този, който има проблем, е (Джо) Байдън", добави Тръмп, визирайки кандидата за номинацията на демократите за президентските избори в Съединените щати догодина.

По-рано американският президент обвини потенциалния си съперник на изборите, че се е опитал да защити своя син, който според него е бил замесен в корупция в Украйна.

"Това, което Байдън направи, е срамно, това, което неговият син направи, е срамно", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

Тръмп: Готови сме да атакуваме 15 цели в Иран, но не бързаме (ВИДЕО)

Президентът на САЩ заяви, че може да има скоро нова лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде ТАСС.
Тръмп не даде подробности.

"Ще видим какво ще се случи", каза американският президент, цитиран от Ройтерс, когато бе попитан за възможността да се срещне в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН с иранския си колега Хасан Рохани.