/ Gulliver/Getty Images
Семейната компания на Доналд Тръмп е в напреднали преговори за продажба на правата върху известен хотел във Вашингтон в сделка на стойност над 370 млн. долара, съобщи вестник „Уол Стрийт джърнъл“ .

Компанията на Тръмп води преговори с CGI Merchant Group, инвестиционна фирма от Маями, за продажба на правата за наем на Trump International Hotel, съобщава американският вестник, като се позовава на запознати лица.

Имотът е собственост на правителството, но семейство Тръмп подписа през 2013 г. договор за правата върху пищната сграда от XIX в., разположена в бивша поща в близост до Белия дом.

Договорът с General Services Administration (GSA), американска правителствена агенция, е с продължителност 60 години с възможност за удължаване с 40 години и е сключен, след като Trump Organization побеждава други водещи хотелиери.

Мястото е било социален център за водещи републиканци по време на президентството на Тръмп от 2017 г. до 2021 г. Президентът Джо Байдън го наследи на поста през януари миналата година.

В доклад, публикуван миналата седмица от комисия на Конгреса, се казва, че хотелът е загубил над 70 млн. долара от откриването си през 2016 г. до миналата година.

Бизнесът на Тръмп оспори констатациите на комисията, която проучва как бившият президент се е справял с конфликтите на интереси.
БГНЕС