Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че "си играе с огъня", предадоха Франс прес и Ройтерс.
 
Вчера Иран обяви, че запасите му от слабо обогатен уран са превишили равнището, разрешено от международното споразумение за неговата ядрена програма. Попитан по време на събитие в Белия дом дали има послание за Иран, Тръмп отговори, че няма. Иран знае какво прави и "си играе с огъня", подчерта в същото време президентът на САЩ.

Войната между Иран и САЩ чука на вратата
 
По-рано Белият дом даде да се разбере в комюнике, че Съединените щати "никога няма да позволят на Иран да разработи ядрени оръжия", отбелязва Франс прес.
 
"(Иранският) режим трябва да се откаже от своите ядрени амбиции и от злонамерено поведение", призова американското президентство. Белият дом потвърди намерението на Съединените щати да продължат кампанията си на "максимален натиск" върху Иран, "докато неговите ръководители не променят начина си на действие".

Иран: Кибератаките на САЩ не постигнаха успех
 
Американският президент е обсъдил по телефона с френския си колега Еманюел Макрон въпроса за повишаването на иранските запаси от обогатен уран над лимита, предвиден в ядрената сделка от 2015 г. Тръмп и Макрон са се спрели и на други теми, сред които проведената наскоро среща на върха на Г-20 в Япония, както и последвалата среща на американския президент със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес.
БТА