Мъж намушка фатално с хладно оръжие шестима души в претъпкан търговски център в Сидни, преди да бъде застрелян, съобщи полицията. Осем души, включително деветмесечно бебе, са ранени, предаде Асошиейтед прес.

40-годишният нападател е бил застрелян в търговския център „Уестфийлд“ в източното предградие на Сидни Бонди джънкшън от полицейска служителка, пристигнала на място, съобщи пред репортери помощник-полицейският комисар на провинция Нов Южен Уелс Антъни Кук.

Загинали и ранени при нападение в търговски център в Сидни (СНИМКИ)

БТА

БТА

„Нападателят вървеше наистина спокойно, все едно си ядеше сладоледа в парка. И след това се качи на ескалатора… Може би след минута чухме три изстрела“, разказа очевидец пред местен телевизионен канал.

Жертви са пет жени и един мъж. Комисар Керън Уеб от местната полиция заяви, че осмината ранени са настанени в болницата. Според нея бебето е претърпяло операция, но все още не се знае какво е състоянието му.

„Убедени сме, че в момента няма риск и че си имаме работа с един човек, който сега е мъртъв“, заяви Уеб, допълвайки, че не става дума за тероризъм. Самоличността на нападателя засега няма да бъде разкрита и в момента мотивът му се уточнява.
 

Кук заяви, че полицейската инспекторка е бил сама, когато се е изправила срещу заподозрения, скоро след като пристига на местопрестъплението, „спасявайки безбройни човешки животи“.

„Ако тя не беше стреляла, той щеше да продължи и не знам колко още хора щяха да бъдат избити“, разказа пред местните медии друг свидетел.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Виктор Турмаков/БТА