/ getty images
Стрийминг платформата Хулу съобщи, че е поръчала заснемането на минисериал за живота на легендата в бокса Майк Тайсън, който критикува продукцията като "културна злоупотреба", съобщи Асошиейтед прес.

От Хулу обявиха с прессъобщение в четвъртък, че поредицата "Iron Mike" ще представя "бурния, трагичен и противоречив живот и кариера" на спортиста. По сериала от осем епизода работят авторите на "Аз, Тоня" - филм за живота на фигуристката Тоня Хардинг, чиято роля изпълни Марго Роби.

Железния Тайсън трупа милиони от канабис, но има и проблем

Тайсън, който не участва в проекта, критикува Хулу в социалните медии. "Обявеното от Хулу създаване на неодобрен мини-сериал за историята на Тайсън без компенсация, не е изненада, макар да е неуместно", написа Тайсън в Инстаграм.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)



"Това съобщение, направено на фона на социалните противоречия в страната ни е ярък пример за това как корпоративната алчност на Хулу води до културна злоупотреба с историята на живота на Тайсън''.

От Хулу няма коментар. В публикацията си Тайсън критикува и избора на времето за обявяване на продукцията - по време на Месеца на афроамериканската история. Тайсън добави, че скоро ще бъде съобщено за "одобрен" автобиографичен проект. 
БТА