Майк Тайсън премина през затвора и през фалит, преди да започне да печели солидно и като бизнесмен
Майк Тайсън премина през затвора и през фалит, преди да започне да печели солидно и като бизнесмен / Gulliver/Getty Images
Майк Тайсън, жива боксова легенда, е известен от няколко години насам с ролята си на успешен бизнесмен с канабис, бизнес, в който той реши да се захване през 2018 г., когато започна строежа в Калифорния на ранчо от 16 хектара, специално предназначено за отглеждане на медицинска марихуана.
 
Оказа се, че нахлуването му в този сектор е пореден професионален триумф за Железния Майк като бизнесмен. Както Cheat Sheet публикува тези дни, фермата му, наречена Tyson Ranch, върти продажби за над 500 000 долара (около 411 000 евро) марихуана на месец. Астрономическа сума, която допринася изключително много за увеличаване на състоянието на боксьора с убийствен нокаутиращ удар.
 

Оказва се, обаче, че част от печалбите се изпаряват във въздуха от навика на Тайсън да консумира редовно своята продукия. В изявление през 2019 г. В Hotboxin с подкаст на Майк Тайсън, бившият боксьор призна, че изпушва, заедно с партньора си Ебен Бритън, около 40 000 долара (около 35 800 евро) марихуана всеки месец.

Майк Тайсън аха да заспи на интервю (ВИДЕО)

Във всеки случай ползите от този бизнес за него са неоспорими. Въпреки, че заработи със своите 56 официални мача на боксовия ринг умопомрачителните 584 милиона долара, през 2003 г. той обявява фалит, пропилял богатството си и излежал 3 г. в затвора от 6-годишната си присъда по обвинение за изнасилване.

Майк Тайсън нокаутира Еминем в новия му клип (ВИДЕО)

Днес бившият боксьор е доволен от бизнеса си и не пести да показва любовта си към продукта при всяка възможност. За него е обичайно да пуши по време на интервютата си с медиите (в Калифорния консумацията е законна).
 

Освен това Тайсън наскоро призна, че пуши джойнт преди зрелищното си завръщане на ринга в демонстративен мач срещу Рой Джоунс-младши на историческото събитие миналия ноември, което бележи завръщането му на ринга на 54-годишна възраст.

Превод и редакция: DarikNews